Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhráli jsme Podblanický pohár !

26. 7. 2009

Podblanický pohár se letos konal již po třiatřicáté, jeho pořadatelem se pro rok 2009 stala Kondrac.

Turnaje se zúčastnili tradiční účastníci : domácí Kondrac (B), Louňovice, Libouň a Velíš. Zápasy se hrály vyřazovacím systémem, hrací doba jednoho zápasu byla 2 x 30 minut, střídání probíhalo hokejově.

K prvnímu zápasu nastoupila domácí Kondrac B proti Louňovicím. Louňovičtí šli v zápase do vedení, ještě deset minut před koncem zápasu vedli 3:1, pak ale Kondrac srovnala skóre na 3:3 a rozhodovaly penalty. V těch byli úspěšnější kondračtí a stali se tak prvním finalistou.

Naše mužstvo nastoupilo proti Libouni s jedním velkým otazníkem - na turnaj jsme neměli brankáře. "Golmana" jsme si vypůjčili od Kondrace - záložník kondrackého áčka Michal Kubín se velice ochotně nabídl a za to mu patří VELKÝ DÍK! V zápase proti Libouni ale byl prakticky bez práce - od začátku zápasu jsme libouňské moc do Velíš - Libouň  4:0hry nepouštěli, naopak jsme si připravovali jednu šanci za druhou. Bohužel jejich proměňování nám dělalo veliké problémy ( P.Mach, M.Spurný). V 10. minutě jsme se konečně dočkali, P. Jiráček pěknou střelou zpoza velkého vápna otevřel skóre - 1:0. Festival zahozených šancí pak pokračoval dál - veliké příležitosti spálili M. Spurný, M. Řezníček, pak dvakrát zacinkalo břevno (O.Štika, L. Prokop) - branka nám už v prvním poločase nebyla souzena. Druhý poločas jsme začali opět náporem a naštěsttí jsme se dokázali brzy prosadit - během pěti minut (36. a 41. min.) poslal náš tým do tříbrankového vedení O.Štika a bylo prakticky po zápase. Definitivní podobu výsledku dal ve 48. minutě střelou zblízka P. Mach - 4:0. Pak jsme hodně polevili a Libouň se také dostala několikrát na dostřel. "Náš" brankář si ale nulu pohlídal a mohli jsme se těšit na finále.

V zápase o 3. místo byl k vidění ne moc atraktivní fotbal, Louňovičtí se nemohli dlouho prosadit proti viditelně unavené Libouni (ta měla na turnaji nejvyšší věkový průměr). Zápas nakonec skončil 3:1 vítězstvím Louňovic.

Ve finále jsme tedy nastoupili proti domácí Kondraci a začátek zápasu byl raketový - hned v 1. minutě zápasu využil P. Mach chyby domácího obránce a vedli jsme 1:0. Za několik minut ale bylo vyrovnáno - domácí záložník z přímého kopu nedal našemu brankáři šanci - 1:1. Po pár minutách jsme ale šli opět do vedení ! P. Mach dalekonosným nákopem přehodil domácího brankáře, který byl hodně venku zVelíš - Kondrac  5:3 branky - 2:1! Jenže za několik minut bylo opět srovnáno, po faulu v našem vápně následovala penalta a kondracký exekutor se nemýlil - 2:2. Do konce poločasu jsme ale ještě dokázali odskočit - nejprve ve 20. minutě pálil z přímého kopu přesně L. Prokop a ve 27. minutě se střelou z malého vápna prosadil M.Řezníček - 4:2 ! Druhý poločas začalo pršet a v zápase už nebylo vidět tolik ofenzivních akcí. Přesto se hrál i nadále pohledný a rychlý fotbal, který se divákům líbil. Naše mužstvo si s přehledem hlídalo dvoubrankový náskok, až ale přišla 47. minuta, kdy jsme dostali nešťastný gól - nákop M. Kocourka zblokoval kondracký záložník a míč se vysokým obloukem dostal za překvapeného brankáře - 4:3. Domácí ucítili šanci a začali se tlačit dopředu, jejich naděje ale za několik minut zhatil M. Spurný, který se prosadil po krásné samostatné akci - 5:3!

Podblanický pohár 2009 - výsledky :

Kondrac B - Louňovice  4:3 ( po penalt. rozstřelu)

Velíš - Libouň  4:0  ( P.Jiráček, 2x O. Štika, P.Mach)

o 3. místo : Louňovice - Libouň  3:1

finále : Velíš - Kondrac B  5:3 (2x P. Mach, L. Prokop, M. Řezníček, M. Spurný)

Pořadí:

1. Velíš, 2. Kondrac, 3. Louňovice, 4. Libouň

Za naše mužstvo nastoupili : M .Kubín (Kondrac), M. Kocourek, L. Prokop, T. Baťka, J. Kolář, J. Spurný, O. Štika, P. Jiráček, L. Buchal, M. Řezníček, P. Mach, M. Spurný, Jiří Buchal, Josef Buchal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář