Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Palčice 2019

14. 3. 2019
 
Velíšští borci vyrazili druhý březnový víkend na soustředění do Palčic. Z kádru chyběli David Toula (nemoc), Michal Štika (práce), Tonda Urban. Níže ve zkratce průběh této akce.
 
 
Statek Palčice
 
 

Pátek 8.3.:

Do Palčic jsme vyrazili v pátek odpoledne. Hlavní karavana vyrazila od velíšské hospody, zbytek startoval z Vlašimi nebo Benešova. Naložili jsme zásoby proviantu, nezbytného vybavení a trenéra. Na místo nás dorazilo celkem 16, z toho tři funkcionáři (předseda M. Peška, trenér S. Brabenec, vedoucí mužstva J. Bureš). Večer po 21. hodině dorazil ještě z hokejové rozlučky další člen kádru M. Matějka.
 
Po příjezdu a vybalení všech věcí a proviantu následovala prohlídka ubytování a zázemí, správce nám předal klíče a odjel.
 
Brífink
 
Následovalo rozdělení pokojů, osazenstvo jednotlivých cimer bylo následovné: M. Spurný, R. Jiráček / M. Šanda, D. Koten / M. Peška, M. Kocourek, J. Bureš, M. Matějka / J. Spurný, J. Buchal, J. Kakos / L. Buchal, V. Ivanov, P. Mach, P. Jiráček, O. Štika. Trenér Brabenec měl samostatný pokoj v přízemí, abychom ho moc nerušili při vymýšlení taktiky a drilu J.
Pak proběhl menší brífink a naplánování víkendu ve společenské místnosti (s pípou) J. Následně jsme vyběhli k prvnímu lehkému rozcvičení a pak jsme se rozdělili na 4 týmy, které se střídavě utkávaly v nohejbalu a v minifotbálku na umělce ve stodole.
 
Minifotbálek na umělce ve stodole
 
Mezitím předseda Pešulák rozvěsil ve společenské místnosti motivační transparenty s hesly „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ a „Hlavně se z toho neposrat!“. Ten druhý rozhodně nebyl narážkou na úroveň kvality kuchyně, protože ta byla po celý pobyt skvělá a Pešulák se o nás staral opravdu příkladně!
 
Nohejbal
 
Po vysprchování jsme se opět sešli ve společenské místnosti a připravovali jsme se na večeři. Čekání jsme si zkrátili ping-pongem, kulečníkem nebo šipkami. Po večeři (skvělý guláš od P. Kocourka !) se v těchto aktivitách pokračovalo, chvíli se posedělo, něco popilo a šlo se na kutě. Pár jedinců probíralo taktiku na sobotní utkání krapet déle, nešlo ale o nic extrémního.
 
 
Sobota 9.3.:
 
Hlavním bodem sobotního programu byl dopolední zápas s Postupicemi A … a pak večerní sledování utkání Sparta vs. Plzeň J.
 
Sobotní snídaně
 
Po vydatné snidani (párky, paštika, džemy, ovoce, buchty…) jsme se vydali směr umělka ve Vlašimi (auty, během bychom to asi nestihli J) k zápasu s Postupicemi. Bohužel se venku udělalo doslova hnusně - foukal silný vítr a občas zapršelo - což fotbalu zrovna moc nepřálo. Do Vlašimi za námi dorazil ještě gólman M. Štika.
 
Utkání: Vzhledem k tomu, že jsme si přijeli zahrát se soupeřem, který hraje o dvě třídy výš a má věkový průměr asi o deset let nižší, nečekali jsme zázraky… Postupice od začátku určovali tempo hry a byli nebezpečnější. I přesto jsme si nějaké náznaky vytvořili a kdybychom byli trochu klidnější a přesnější, mohli jsme branku vstřelit (šance měli M. Matějka a velkou šanci zahodil J. Kakos). Pak už se ale soupeř probudil a připravoval si brankové příležitosti. Do poločasu tři proměnil a minimálně tři velké ještě zahodil. Druhý poločas byl už vyrovnanější, Postupice ale byli přeci jen více nebezpečné a z několika šancí se jim podařilo ještě jednu branku vstřelit. Náš tým se také mohl prosadit, žádnou příležitost ale nedokázal dotáhnout do konce. V závěru utkání ještě neproměnil penaltu P. Mach, branku těsně minul (asi o tři metry) a potvrdil pravidlo, že faulovaný hráč by penaltu opravdu kopat neměl. No, P. Mach by pencli každopádně kopat neměl už asi nikdy J …
 
Sestava: M. Štika – J. Buchal, M. Kocourek, R. Jiráček, P. Mach, D. Koten – J. Kakos, M. Matějka, O. Štika, J. Spurný – V. Ivanov. Střídali: P. Jiráček, M. Spurný, L. Buchal, M. Šanda.
Po příjezdu následovalo doplnění energie (banány, pivo), pomoc Pešulákovi v kuchyni (škrábání brambor) a během čekání na pozdní oběd se každý zabavil dle chuti. Mladší část týmu šla hrát turnaj ve fotbale na Playstation, někdo šel na pinec, někdo hrál kulečník… Po obědě (uzené s bramborovou kaší) se někteří odebrali nabrat sílu do postele, někdo šel hrát nohejbal. Mezitím Pepa Bureš připravil plátno na podvečerní televizní zápas Sparta – Plzeň. Jako předkrm a prozatímní kulisa se na plátně podával zápas Karviná – Bohemians (0:3). V půl šesté všichni zasedli a sledovali utkání, ve kterém Sparta Plzeň přejela 4:0. Spokojení byli všichni, jak sparťani, tak slávisti. Večer se hrála hromadná obíhačka a ping-pong, takže jsme si udělali pěknou žízeň a chuť k jídlu (sekaná, uzený, klobásky a další pochutiny). Koukali jsme na fotbaly, hráli se žolíky, něco se popilo, povídalo se, pak i zpívalo…  
 
palcice-2019---soustredeni--21-.jpg
 
 
 
Neděle 10.3.:
 
Nedělní dopoledne bylo ve znamení úklidu a loučení s Palčicemi. U někoho se neslo spíš v duchu střízlivění a probouzení… Čilejší a čerstvější část týmu vyrazila po snídani na cca pětikilometrový výběh, zbytek zůstal na statku a věnoval se úklidu, kulečníku, nebo rozebírání taktiky s trenérem J. Pak proběhlo předání statku správci a po poledni jsme vyrazili na společný oběd do Vlašimi (Restaurace Na Mlíkárně). Po vývaru a mega řízku s bramborem jsme se rozloučili a vydali se zpět do svých domovů.
 
soustredeni-palcice-2019--7-.jpeg 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění Palčice 2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář