Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestup nebo záchrana ?

17. 6. 2011

Vzhledem k množství dotazů ohledně toho, kdo, a jak je to letos bude se sestupem ze III. tříd přinášíme následující osvětlení situace:

Letos budou z obou skupin III. tříd padat buď 3, nebo 4 týmy. Pokud budou padat 3 a náš tým zvítězí nebo remizuje, je zachráněn. Počet sestupujících ovlivňují výsledky z krajských soutěží, tedy výsledky a umístění týmů z našeho okresu:

K tomu, abychom nesestoupili (tedy aby sestupovali pouze 3 týmy) je potřeba, aby Kondrac A zvítězila v posledním utkání doma nad poslední Ratboří. Kondrac hraje I.B třídu a i když zůstane jistě na třetím místě od konce tabulky, k úplné jistotě setrvání v soutěži musí zvítězit. I.B třída má totiž 5 skupin a sestoupit má 11 mužstev. Tedy z každé skupiny 2 jistě + 1 s nejmenším počtem bodů na třetím místě od konce. Ve všech skupinách je situace dost vyrovnaná, takže Kondrac k jistotě prostě musí udělat 3 body. Zápas se hraje v sobotu 18.6. v Kondraci

 

Pokud bude splněna podmínka „Kondrac“, našim klukům bude z posledního zápasu stačit remíza. Na Blaník Načeradec (hrající také 19.6. od 17:00, v Křivsoudově) máme náskok 2 bodů a lepší vzájemné zápasy (2 výhry).

 

Sestup Velíše nastane když :

·         Kondrac A sestoupí z I.B třídy (neudělá v zápase s Ratboří dostatečný počet bodů)

·         Kondrac A nesestoupí, my s Kralovicemi prohrajeme a Načeradec zvítězí v Křivsoudově

 

Všechny ostatní varianty znamenají naše setrvání ve III. třídě

 

Jedinou jistotou tak je, že ať už se ve Velíši bude hrát III. nebo IV. třída, bude se hrát pouze s jedním mužstvem. B mužstvo se do příštího ročníku přihlašovat nebude - na dva dospělé týmy zkrátka nejsou lidi…

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář