Jdi na obsah Jdi na menu
 


Keltský pohár 2009

19. 7. 2009

V sobotu 18.7. se v Louňovicích konal druhý ročník keltského poháru. Letos v Louňovicích slaví 45 let založení klubu a turnaj se tak měl stát oslavou tohoto výročí. Poháru se zúčastnila  4 mužstva : domácí Louňovice, Velíš, Masakr Praha a Raková. Zpestřením bylo pozvání staré gardy Bohemians v čele s Antonínem Panenkou, která zde odehrála utkání se starou gardou (výběrem) Louňovic.

Už od brzkého rána bylo jasné, že počasí rozhodně žádným oslavám a fotbalu vůbec přát nebude. Těsně před začátkem prvního zápasu  se strhla průtrž mračen a pršet  nepřestalo celý den...

První zápas proběhl mezi Masakrem Praha a Rakovou. Raková měla celé utkání mírně navrch, přesto nakonec dokázali pražáci zvítězit 4:3.

Druhý zápas obstaralo derby mezi Louňovicemi a Velíší. Naše mužstvo (složené z většiny hráčů B mužstva) se od začátku dostávalo pod tlak a během prvních patnácti minut už prohrávalo 2:0. Pak předvedl několik dobrých zákroků v naší brance golman/negolman T.Gruber a hra se relativně vyrovnala. Snížení přišlo  chvílí před koncem prvního poločasu, když 100% pobídku od P. Macha využil M. Spurný - 2:1. Do konce poločasu jsme mohli i vyrovnat - M.Spurný ale v šanci prováhal správný okamžik ke střele. Druhý poločas se hrál nemastný neslaný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Až v úplném závěru naše mužstvo zabralo a vytvořilo si několik nadějných situací (rohy,standardky), které ale brankou neskončily a naše první utkání jsme tak prohráli 1:2.

Poté následovalo utkání starých gard Bohemians a Louňovic. Čestný výkop obstaral A. Panenka. Bývalí hráči Bohemians dokazovali, že když to má někdo v noze, tak to prostě nezapomíná. Bohemka předvedla několik krásných akcí a nad domácími s přehledem zvítězila 14:2.

Třetí zápas turnaje odehrály týmy Louňovic a Rakové. V celkem vyrovnaném utkání nakonec Raková zvítězila těsně 2:1.

Před naším dalším zápasem proti Masakru opět začalo velmi hustě pršet, hřiště už nestačilo pobírat vodu a začali se tvořit velké louže. To rozhodně neprospělo fotbalu, neboť na hřišti byl vidět doslova boj o každý metr a zápas více připomínal vodní pólo... I ve velice těžkých podmínkách se naše mužstvo dokázalo prosadit - v 15. minutě zkušeně přeloboval M. Spurný golmana a vedli jsme 1:0. Těsně před koncem poločasu pak brankář Masakru neudržell střelu M. Spurného a V. Dobrý dorážel zblízka do prázdné branky - 2:0! Druhý poločas byl už skutečně jen boj, pražáci byli nebezpečnější, jenže T. Gruber v brance opět předvedl několik úspěšných zákroků a naše mužstvo tak vyhrálo 2:0!

Po tomto zápase se domácí organizátoři velice rozumně rozhodli, že zbylé dva zápasy se už hrát nebudou, neboť terén byl skutečně hodně neregulérní. Chvíli se tedy čekalo, jak se rozuzlí výsledková tajenka - nejprv se měly kopat místo zápasů pouze penalty, pak zase ne, pak zase ano... Nakonec se dohodlo, že penalty se kopat nebudou. V tu chvíli měla všechna mužstva po 3 bodech a naše mužstvo nejlepší (aktivní) skóre. Očekávali jsme tedy vyhlášení turnaje, ale to jaksi stále nepřicházelo... Ve finále bylo suše oznámeno, že letošní ročník se ruší a žádné poháry se předávat nebudou !!!??? Toto rozhodnutí vyvolalo u některých (Masakr, Raková) ironický úsměv , u nás ale velké rozhořčení !!!

Nejde ani tolik o to, že jsme měli vyhrát ( a to jsme měli!). Jde o to jak se louňovičtí organizátoři zachovali ke všem chlapům, kteří celý den běhali v dešti, nechtěně se koupali v loužích a především riskovali zranění! To je prostě neuvěřitelný hnus a arogance ! Fuj, fuj, fuj !!!

Keltský pohár 2009 - výsledky:

Masakr - Raková  4:3

Louňovice - Velíš  2:1 (M.Spurný)

Louňovice - Raková  1:2

Velíš - Masakr  2:0 (M.Spurný, V Dobrý)

Pořadí - NEVYHLAŠOVALO SE  !!!!

Za naše mužstvo nastoupili  (střídání hokejově): T. Gruber, M. Kocourek, R. Jiráček, J.Urban, J. Sedláček, Jan Spurný, P. Jiráček, Jos. Buchal, P. Havel, P. Mach, M. Spurný, Pav. Brabenec,V. Dobrý, P. Matějovský, L. Novotný, A. Urban ( na zápas proti Masakru "zapůjčeni" také louňovičtí hráči Ómík a Čury)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář