Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko porazilo lídra soutěže Libež

2. 11. 2014

  

1.11.2014

10. kolo IV.tř sk. C

Libež - Velíš  3:4 (1:1)

 

Zápas s vedoucím týmem soutěže začal podle našeho očekávání. Domácí chtěli na náš tým "vlítnout" a ukázat, kdo je tady pánem. To se jim dařilo, ale šlo víceméně o jalový tlak, který nebyl zakončen nějakou větší příležitostí. V obraně jsme si nedělali problémy a míče raději nakopávali, nechtěli jsme se pouštět do kombinačních dostihů s dobře připravenými libežáky. V 15. minutě přišel pro domácí šok - standardní situaci rozehrál L. Kocourek na vzdálenější tyč, tam zabojoval P. Jiráček a vydoloval míč pro O. Štiku, který ho uklidil do branky - 0:1! A za několik minut mohlo být na naší straně ještě veseleji, za vápnem dostal nabito V. Ivanov, pálil ale pouze nad. Domácí zahrozili akcí, na jejímž konci byla také nepřesná střela. Ale ve 25. minutě už bylo vyrovnáno - po ztrátě míče na polovině hřiště vystřelili libežští do protiútoku, který po rychlé kombinaci zakončil přesně J. Kováč - 1:1. Druhý poločas jsme začali velmi nešťastně, ve 48.minutě se v našem vápně šikovně "proletěl" domácí útočník po kontaktu s P. Machem a rozhodčí pískal penaltu! Tu domácí proměnili a bylo to 2:1. Libež se ale dlouho neradovala. Už za pět minut se totiž do vápna zleva proháčkoval D. Toula a s přispěním teče domácího stopera vyrovnal na 2:2! Vyrovnávací branka domácí opařila a především agilní D.Toula dělal jejich zadní řadě velké problémy. Po další jeho šanci měl dobrou příležitost M. Hons, ale pálil jen vedle branky. Na druhé straně udělal starosti M. Štikovi obranný zákrok R. Jiráčka, který se už už snášel do branky, ale "Poušťák" naštěstí včas zakročil. A pak přišla opět chvíle pro D. Toulu - opět provětral pravou stranu libežské obrany, přešel přes tři hráče a míč uklidil do branky - 2:3! Domácí chtěli co nejdříve vyrovnat a to se jim také podařilo. Po standardce zůstal na naší vzdálenější tyči úplně nepokrytý domácí stoper P. Čermák a zblízka vyrovnal na 3:3! Domácí posledních deset minut museli dohrávat o deseti, protože jim odstoupil hráč a již neměli nikoho na střídání... To jsme mohli využít, do velké šance se dostal střídající J. Urban, jenže gólovky se zaleknul a nedokázal přelobovat vyběhnutého golmana. Domácí se chtěli s podzimem rozloučit vítězstvím a snažili se i v deseti hrát na tři body. To jim ale pravděpodobně zlomilo vaz. Po jejich chybě se totiž do otevřené obrany prodral opět D. Toula a svou třetí brankou (v 90. minutě) strhl vedení na naší stranu!

Kvalitní zápas, spousty gólů, jiskření na hřišti, emoce ... Po, z naší strany, vyčkávacím prvním poločase jsme v tom druhém přeřadili na vyšší stupeň a odměnou nám bylo vítězství v poslední minutě. Domácím jsme trochu pokazili dokopnou, jsme totiž prvním týmem, který v letošní sezóně kvalitní mužstvo Libže porazil.             

 

Rozhodčí: Mikolášek

Branky Velíše:  3x D. Toula, O. Štika

Sestava: M. Štika - L. Prokop, R. Jiráček, P. Mach, J. Buchal - V. Ivanov, L. Kocourek(ŽK), O. Štika(C), M. Hons(ŽK) - D. Toula, P. Jiráček 

Střídání:  70. J. Urban za P. Jiráčka  

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář